Aad de JongDoor omstandigheden kan dit artikel van januari 2021 nu pas op de VPW-website geplaatst worden.

Door Ren Lantman

Op 25 november 2020 vond in Nijmegen bij gelegenheid van 50 jaar KPV-training een (uitgesteld) symposium plaats onder de titel “Taal van zin en spiritualiteit”. Daarin ook een presentatie van het gedachtengoed van Aad de Jong in zijn nagelaten en onvoltooide boek “Getuigen van de Geest”.

In een eerder stadium werd – vanwege een extra publicatie – support gevraagd en gekregen van de VPW Limburg. Uitstel en een veranderde richting van publicatie over het symposium was de reden om hier van af te zien, maar de waardering voor de behandeling van de aanvraag is onverminderd.

Wie geïnteresseerd is in de opzet en de presentaties van de hele dag kan zich informeren bij de organiserende Dienst Geestelijke Verzorging Radboud UMC (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De gehouden voordracht van ondergetekende wordt graag ter beschikking gesteld van betrokkenen bij de VPW Limburg en bondgenoten. De presentatie is hier te downloaden.

Aad was bij leven en welzijn als pastoraaltheoloog betrokken bij het werk van pastoraal werkenden in publicaties over liturgie en diaconie, naast zijn grote maatschappelijk-kerkelijke dienstverlening. Niet in de laatste plaats moet hier zijn jarenlange voorzitterschap van de PIN (Projecten in Nederland) van de religieuze ordes en congregaties genoemd worden.

Mijn bijdrage aan het symposium had een toespitsing op geestelijke verzorging. Een voor de hand liggende beperking gezien de eigen achtergrond en de doelgroep van het symposium.

Naast de boven vermelde uitgewerkte presentatie over het boek van Aad de Jong is er ook een PowerPoint beschikbaar, die rechtstreeks van het internet ‘geplukt’ kan worden en naast de presentatie gebruikt kan worden, zie www.radboudumc.nl/getmedia/f3579f83-3806-4503-907d-f00e8bdf9597/DGVP-symposium-25-11-11-15-Ren-Lantman-GV-in-een-tijdperk-van-interreligieuze-dialoog.aspx.

Uiteraard houd ik me aanbevolen voor commentaar en verdere discussie.

REN LANTMAN, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), januari 2021.