Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanmorgen met mijn gedachten bij deze nieuwsbrief kwam er uit het niets een woord tevoorschijn. “Verwijlen”. Ik proefde het woord. Het rolde zich langzaam van mijn tong. Het is zo’n woord dat je niet ik niet alle dagen gebruik. Een raadsel dus, waarom het er vanmorgen zomaar was.
Verwijlen – en ineens zie ik iemand voor me die zijn pas wat inhoudt, even kijkt wat er is en dan pas weer doorloopt. Een vrouw op weg naar de bushalte laat met zichtbaar genoegen haar hand over de heg glijden en volt de zachte kriebeling van de pas uitgeschoten takjes. De man op de fiets zwaait naar een verre buurvrouw met haar hond en stopt dan even voor een praatje. Een jongetje in een rode overall blijft op de koude grond bij de rode paddenstoelen zitten.


Verwijlen kan op zoveel manieren. De herfst met z’n kleur en zonmomenten nodigt uit om warmte en licht in je op te nemen, voordat de winter daar is.

Verwijlen kan ook bij De Levensboom. Een paar programma’s wil ik graag onder je aandacht brengen:
Samen met Jacques Hendrikse, journalist bij BN De Stem, ontwikkelde ik een dag met als titel Stilstaan in Sint Catharinadal. Jacques vertelt over de interviews met bekende West-Brabanders, die dit voorjaar in boekvorm zijn verschenen. En samen dagen wij jou uit om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Van harte welkom op zaterdag 18 november.
De Adelbertabdij in Egmond biedt ruimte voor een stille adventsretraite met aandacht voor psalmen en bijbelverhalen van maandag 27 november tot en met donderdag 30 november. Mirjam zal deze retraite begeleiden.
Speciaal voor pastores begeleidt Jos een tweedaagse in Sint Catharinadal van dinsdagavond 28 november tot en met donderdagmiddag 30 november onder de titel Overeind Blijven.
En tot slot een stille adventsretraite in Priorij Sint Catharinadal met als titel Verlangen en Ontvangen van donderdag 17 tot en met zondag 20 december.

Het kan zijn dat je er even over na moet denken of een van onze activiteiten iets voor jou is – er even bij verwijlen, zogezegd. Maar wacht ook niet te lang met “ja” zeggen. Mocht een van de programma’s niet door kunnen gaan, dan willen we dit ook bijtijds melden aan wie zich wel hebben opgegeven. En eerlijk gezegd: we zijn altijd weer nieuwsgierig naar onze deelnemers en willen met aandacht aan onze voorbereiding kunnen werken. We hebben geen programma’s die we eventjes afdraaien. Nee, ook in onze voorbereiding gaat het om hetzelfde verwijlen.

Voor jou een goede tijd gewenst met een ketting van aaneengeregen ‘wijlen’ waarin je mag waarnemen wat het leven jou te bieden heeft.
Hartelijke groet,

Mirjam Dirkx

Beroepscode, aanklikbaar

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com