CNV Zorg & Welzijn

Met genoegen nodigen wij u bij dezen opnieuw uit voor de jaarlijkse studiedag van het KSGV die is verplaatst naar vrijdag 13 november 2020. Wij hopen dat u en uw naasten het in deze ontwrichtende tijd rondom het Coronavirus goed maken.
De bijeenkomst kan plaatsvinden in de Utrechtse Geertekerk en deze prachtige locatie biedt voldoende ruimte om een volwaardige studiedag te organiseren (met inachtneming van anderhalve meter afstand tussen de deelnemers). U bent dus allen van harte welkom!
De opzet van de studiedag is dezelfde gebleven en ditmaal hebben we ervoor gekozen het uitermate actuele en complexe thema Woede en geweld aan de orde stellen en dit mede te belichten vanuit een levensbeschouwelijk perspectief.

Klik HIER voor het uitgebreide programma.
In de hoop op uw aller aanwezigheid,
met hartelijke groet namens het bestuur van het KSGV,

Prof. dr. Herman Westerink
Dr. Lia Vergouwen

 

SAMENVATTING

In de afgelopen decennia is de wijze waarop mensen samenleven en communiceren grondig veranderd. Veel mensen vinden dat de samenleving harder en minder verdraagzaam is geworden. Collectieve culturele en zingevende kaders lijken meer en meer weg te vallen, en daardoor ontstaan grotere spanningen tussen botsende levensstijlen en fanatieke subgroepen. Belangrijk hierbij is de opkomst van online media waarin mensen zich directer en ongefilterd kunnen uiten. Dit is een voedingsbodem voor uitingen van structurele agressie tegen vrouwen, lhbt-ers en allochtone minderheden. Maar ook is er onmiskenbaar een toename van woede-uitbarstingen en geweld gericht tegen hulpverleners of medecliënten. In de geestelijke gezondheidszorg en geestelijke verzorging komt dit in toenemende mate voor.

In deze studiedag willen we ingaan op deze problematiek. Dat doen we niet alleen door in te gaan op de vraag of en hoe uitingen van woede en geweld samenhangen met veranderende levensbeschouwingen in de samenleving. De aandacht zal met name ook gericht zijn op de vraag hoe woede en geweld in de geestelijke gezondheidszorg en geestelijke verzorging op een constructieve wijze in verbinding kunnen worden gebracht met zingevingsprocessen en individuele levensbeschouwing.

AANMELDING EN DEELNAMEKOSTEN

De deelnamekosten bedragen voor KSGV-leden € 30,00
en voor niet-leden € 65,00.
Voor studenten geldt een speciaal tarief van € 15,00.

Via onze website www.ksgv.nl kunt u uw toegangsbewijs bestellen (en inschrijven kan tot uiterlijk 11 november 2020).

Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0031 (0)13 466 33 42 Postbus 90153, 5000 LE Tilburg

Accreditaties zijn aangevraagd bij de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten, de stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Klik hierop of op de afbeelding om naar het programma overzicht te gaan...

Klik hierop om een toegangsbewijs te krijgen

Beroepscode, aanklikbaar

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com