CNV Zorg & Welzijn

jaarlijkse predikantendag 12 mei 2020

Predikantendag Kerk ǀ Event

Op dinsdag 12 mei is de Predikantendag van de BNP met als thema Kerk ǀ Event afgelast

Terwijl het kerkbezoek blijft dalen trekken events vanuit kerkelijke/christelijke organisaties volop belangstelling. Het openlucht evenement The Passion wordt elk jaar door duizenden bezocht, en door miljoenen op tv bekeken. In dorpen en steden komen nieuwe kerkvormen op, zoals Kliederkerk, Kerk voor het dorp, Choral Evensong en allerlei andere initiatieven.

Na een gezamenlijke start waarin het traditionele verenigingsmodel van de kerk en het moderne event tegenover elkaar worden gezet, zijn er drie rondes van workshops. Deze workshops laten de deelnemers kennismaken met uiteenlopende vormen van Kerk en Event. Vragen die telkens terugkeren zijn: zijn dit nieuwe vormen van gemeenschap en kerk? En: wat betekenen deze ontwikkelingen voor het beroep en ambt van de predikant?

De inleiding van de dag wordt verzorgd door Liuwe Westra en Marten van der Meulen. De workshops worden o.a. geleid door Marijke Karreman, Hanna Rijken, Fred Omvlee, Wilbert van Iperen en Petra de Nooy.

Voor meer informatie over de Predikantendag, zie www.predikanten.nl

Organisatie: Bond van Nederlandse Predikanten
datum en plaats: dinsdag 12 mei, De Schakel, Oranjelaan 10 Nijkerk toegang: vrij voor leden van de BNP; voor anderen: € 40,00

Klik op afbeelding voor alle informatie

Klik op > Aanmelding < voor directe aanmelding

Beroepscode, aanklikbaar

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com