CNV Zorg & Welzijn

VPWinfo.nl 2021-2

Voorblad VPW 2021 2VPWinfo.nl 2021-2 

Pastoraat en geestelijke verzorging: WERELDEN VAN VERSCHIL?

Op 8 oktober 2021 vindt het jaarlijkse symposium plaats van het Nijmeegs Instituut voor Missiewetenschappen (NIM). De bijeenkomst zou eerst plaats vinden in de Senaatzaal van de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar is inmiddels veranderd in een online bijeenkomst. Het symposium, dat duurt van 14.00 tot 16.45 uur, staat in het teken van Laudato Si’ en missie.

Aan het symposion werken mee  Gerard Moorman, Klaus Vellguth, Wojciech Kluj OMI en Frans Wijsen als inleiders. Klik voor een volledig programma met tijden, sprekers en onderwerpen hier. Aanmelden voor het symposion kan tot 5 oktober 2021 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na registratie ontvangen de deelneemsters en deelnemers een Zoom-link.

Tijdens het symposium wordt een boek over dit onderwerp gepresenteerd waaraan het NIM een bijdrage leverde: prof. Wojciech Kluj, prof. Klaus Vellguth, prof. Frans Wijsen eds., Laudato si‘ and Mission. European Mission Studies No. 3 (Warshaw: UKSW, 2021). Ook worden tijdens het symposium twee andere publicaties over religie en ecologie gepresenteerd waaraan het NIM meewerkte, namelijk: dr. Zainal Bagir, prof. Michael S. Northcott, prof. Frans Wijsen eds., Varieties of Religion and Ecology. Dispatches from Indonesia. Münster: LIT Verlag, 2021; en een speciaal nummer van Handelingen, Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschappen, over Religie en Water. Het NIM Symposium 2021 komt tot stand in samenwerking met de International Association of Catholic Missiologists.

Beroepscode, aanklikbaar

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com