CNV Zorg & Welzijn

VPWNdoorzichtig

Datum: Vrijdag 15 maart 2019
12:30 – 15:45 uur
Aansluitend om 16.15 uur oratie van prof. dr. Caroline Vander Stichele, hoogleraar
Impact of the Bible in Western Culture aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Locatie: De lunch vindt plaats in de Kleine foyer en de opening van het symposium in zaal CZ 120 van het Cobbenhagen gebouw op de campus Tilburg, Warandelaan 2. De oratie vindt plaats in de aula van het Cobbenhagen gebouw, Warandelaan 2, Tilburg.

Meer info: Universiteit Tilburg

Ga op reis door Ierland met de auteurs van het boek Pelgrimage van Smaragd
Muziek in Keltische stijl, Ierse gebedenboekjes en pelgrimstochten worden steeds populairder. De Kelten hebben iets wat veel mensen inspireert en aanspreekt. Het Keltisch christendom lijkt namelijk iets te hebben wat wij soms verloren zijn in onze kerken en geloof: verwondering over de natuur, heelheid, eenvoud, mystiek, warmte en ruimte voor gevoelens en emoties. De auteurs van het boek ‘Pelgrimage van Smaragd’ nodigen u uit om samen met hen in juni op reis te gaan langs plaatsen in Ierland die het hoogtepunt van de Keltische spirituele traditie vormen.

Stilte en aandacht voor jezelf

Downloadlink folderVerdieping en handreiking voor je (vrijwilligers)werk. Eigen ervaring en oude traditie. Dat zijn de ankerpunten voor een Leergang Begeleiding van Christelijke Meditatie.

Start: 14 september in Abdij Koningsoord, zeven blokken over een werkjaar verspreid, bedoeld voor professionele werkers en geschoolde vrijwilligers in het pastoraat .

Deskundige begeleiding. Informatie: www.christelijkemeditatie.net

De zeven zuilen. Geprekken over God, geest & tijdgeest

Herman Koetsveld & Enis Odaci

Vijf jaar geleden ontmoetten Dominee Herman Koetsveld en islamdeskundige Enis Odaci elkaar n.a.v. de verharding van het islamdebat. Ze ontdekten dat de taal van vertrouwen de taal van wantrouwen en angst doorbreekt. Ze gingen ermee aan de slag, richtten een stichting op, bouwden een website, publiceerden, kwamen voor de camera en werden veel gevraagd in debatten. Daar vertelden ze dat hun afkomst uit verschillende religieuze tradities geen belemmering vormt voor hun verbondenheid.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com