CNV Zorg & Welzijn

Stilte en aandacht voor jezelf

Downloadlink folderVerdieping en handreiking voor je (vrijwilligers)werk. Eigen ervaring en oude traditie. Dat zijn de ankerpunten voor een Leergang Begeleiding van Christelijke Meditatie.

Start: 14 september in Abdij Koningsoord, zeven blokken over een werkjaar verspreid, bedoeld voor professionele werkers en geschoolde vrijwilligers in het pastoraat .

Deskundige begeleiding. Informatie: www.christelijkemeditatie.net

Ga op reis door Ierland met de auteurs van het boek Pelgrimage van Smaragd
Muziek in Keltische stijl, Ierse gebedenboekjes en pelgrimstochten worden steeds populairder. De Kelten hebben iets wat veel mensen inspireert en aanspreekt. Het Keltisch christendom lijkt namelijk iets te hebben wat wij soms verloren zijn in onze kerken en geloof: verwondering over de natuur, heelheid, eenvoud, mystiek, warmte en ruimte voor gevoelens en emoties. De auteurs van het boek ‘Pelgrimage van Smaragd’ nodigen u uit om samen met hen in juni op reis te gaan langs plaatsen in Ierland die het hoogtepunt van de Keltische spirituele traditie vormen.

De zeven zuilen. Geprekken over God, geest & tijdgeest

Herman Koetsveld & Enis Odaci

Vijf jaar geleden ontmoetten Dominee Herman Koetsveld en islamdeskundige Enis Odaci elkaar n.a.v. de verharding van het islamdebat. Ze ontdekten dat de taal van vertrouwen de taal van wantrouwen en angst doorbreekt. Ze gingen ermee aan de slag, richtten een stichting op, bouwden een website, publiceerden, kwamen voor de camera en werden veel gevraagd in debatten. Daar vertelden ze dat hun afkomst uit verschillende religieuze tradities geen belemmering vormt voor hun verbondenheid.

Goede wijn

Dr. Jan Hendriks • Uitgave KOK 2013 ISBN nr 978 90 435 2192 5 

Of dit het laatste boek zal zijn van Jan Hendriks, emeritus hoofddocent gemeenteopbouw van de VU in Amsterdam, valt nog te bezien, maar het is wel het laatste dat hij tot nu toe gepubliceerd heeft.

Na veel onderzoek van en schrijven over de open gastvrije gemeente (De gemeente als herberg) en na een grondige uitweiding over twee basisgegevens in het menselijk verkeer (Verlangen en vertrouwen, het hart van gemeenteopbouw), is hij terechtgekomen bij Waarderende gemeenteopbouw, een afgeleide van het Amerikaanse Appreciative Inquiery (AI).

wonderbojWonderboj is het verhaal van Boj, een man die alles heeft: vrienden, geld, kinderen en aanzien. Niets ter wereld kan hem gebeuren, hij is een gevierd man. Totop een avond het noodlot toeslaat. Een brand verwoest zijn huis, zijn gezin, zijn bezit en zijn reputatie.


Berooid gaat Boj op zoek naar antwoorden op het waarom van zijn lijden. Hij is ervan overtuigd dat zijn lijden een reden heeft, God, het Noodlot, het Universum... of is het toch gewoon stom toeval.

Bojs vrienden intussen worstelen met h un tegenstrijdige gevoelens voor hun gevallen vriend, en vrezen eenzelfde noodlot te moeten ondergaan.

Wonderboj is het eerste toneelstuk van de bekende katholieke cultuurtheoloog Frank G. Bosman, die in 2011 tijdens de Nacht van de Theologie werd uitgeroepen tot de meest spraakmakende theoloog van Nederland.

Naast de tekst van het toneelstuk is ook een essay van de hand van Bosman afgedrukt over het bijbelboek Job, dat hem inspireerde tot het schrijven van Wonderboj.
 

Goede wijn J.HendriksGoede wijn, waarderende gemeenteopbouw van Jan Hendriks is een verrassend, boeiend en inspirerend boek voor wie zich afvraagt: hoe nu verder, met mijzelf, de kerkgemeenschap en de wereld?

Losgelopen woorden

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com