CNV Zorg & Welzijn

VPWNdoorzichtig

De zeven zuilen. Geprekken over God, geest & tijdgeest

Herman Koetsveld & Enis Odaci

Vijf jaar geleden ontmoetten Dominee Herman Koetsveld en islamdeskundige Enis Odaci elkaar n.a.v. de verharding van het islamdebat. Ze ontdekten dat de taal van vertrouwen de taal van wantrouwen en angst doorbreekt. Ze gingen ermee aan de slag, richtten een stichting op, bouwden een website, publiceerden, kwamen voor de camera en werden veel gevraagd in debatten. Daar vertelden ze dat hun afkomst uit verschillende religieuze tradities geen belemmering vormt voor hun verbondenheid.

Het idee ontstond om hun onderlinge gesprek ook met andere mensen te voeren. Deze gesprekken zijn nu vastgelegd in het boek ‘De Zeven Zuilen’.

Aan het gesprek nemen deel: Nuweira Youskine, redacteur en presentatrice Nederlandse Islamitische Omroep (NIO), Monique Samuel, commentator op radio en tv, auteur, Midden-Oosten en Noord-Afrika correspondente, Ruard Ganzevoort, voorheen predikant, nu wetenschapper en lid van de Eerste Kamer, Lody van de Kamp, rabbijn en CDA-raadslid, Ad Verbrugge, Universitair docent en programmamaker, Karin van den Broeke, predikant en Preses Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland en Marije de Jong, hoofdredacteur Happinez.

Allemaal krijgen ze dezelfde zes standpunten over God en de samenleving voorgelegd: uitspraken van Jezus, Martin Luther King, Mohammed, Mozes, Nietzsche en Plato.

Uit hun verschillende vertrekpunten ontvouwen zich heel levendige, verrassende en inspirerende - en actuele - standpunten die aanzetten de eigen gedachten te scherpen. Het debat is geopend!

Herman Koetsveld(1959) en Enis Odaci (1975) werken samen als Partners voor christelijke islamitische kennisuitwisseling en advisering. Met hun grondige kennis en enthousiasmerende optredens bereiken zij steeds meer mensen uit alle delen van de samenleving en vormen zo een belangrijke inspiratiebron voor respect en kennis voor en over elkaar.

----------------------------------------------------

Einde bericht

Prijs 15,00

Bindwijze: Genaaid gebrocheerd

Aantal pagina’s: 141, geïllustreerd full colour

NUR 708

Formaat: 13,5 x 20 cm

ISBN 978-90-8972-110-5

Meer informatie:          Berne Media | uitgeverij abdij van Berne, Heeswijk

                                 Conny Smulders, pr: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com